Škola

Škola je miestom, kde deti trávia väčšinu času. Zaujímavé fakty o škole - to je veľa nových o vzdelávacích aktivitách a špecifikách výučby v rôznych krajinách sveta. Jeden nikdy nezabudne, ako človek musel dostať zlé známky, šikanovanie a „nahlodanie žuly vedy“. Niekedy je zaujímavé dozvedieť sa fakty o študentov.





Navyše, každý slávny človek bol tiež študentom, povedia zaujímavé fakty o školákoch a o takýchto ľuďoch je veľa nových. Po prečítaní faktov o škole si budete môcť okamžite spomenúť na svoje detské roky, ktoré rýchlo preleteli a nevrátili sa. Spomienky na detstvo sú vždy úžasné a na to sa nezabudne.

https://www.wikihow.com/images/3/34/El3.pdf
https://www.wikihow.com/images/6/61/Caviar6.pdf

1. Slovo „škola“ je gréckeho pôvodu a znamená „voľný čas“. 2. Chlapci zo starej Sparty nielen študovali v škole, ale žili v nej aj niekoľko mesiacov. Tam sa zúčastňovali turnajov a chodili na šport. 3. Najstaršia škola na svete je moslimská univerzita v Karaouine, ktorá sa nachádza v Palestíne. 4. Peter Prvý založil prvú školu v Rusku, kde študovali iba chlapci. 5. V Nemecku vznikli „stretnutia absolventov“. 6.Nie v každej krajine na svete sa štúdie nezačínajú 1. septembra. 7. Najdlhšia hodina je tá, ktorá trvala 54 hodín. 8. Americkí študenti, ktorí prvýkrát chodili do školy, sľubujú vernosť svojej krajine. 9. V Českej republike je najlepšie hodnotenie 1 a najhoršie 5. 10. Francúzsko má systém 20 bodov. 11. V Nórsku nedostávajú študenti do 8. ročníka známky. 12. Na českých školách nie sú žiadni učitelia, ktorí vyučujú iba jeden predmet. Musia učiť niekoľko disciplín súčasne. 13. Vďaka škole, ktorá existovala v 18. storočí, sa vyskytli hádanky. 14. India je známa školou, v ktorej študuje najväčší počet žiakov: 28 tisíc ľudí. 15. Najdrahšou školou na svete je anglická „Medzinárodná škola dámy a páni“. Platba za mesiac štúdia je 80 000 dolárov. 16. Mark Twain a Charles Dickens nikdy nedokončili základnú školu. 17. Na fínskej škole sa hodiny zúčastňuje nielen učiteľ, ale aj jeho asistent. 18. Pred vyučovaním na čínskych školách je povinné účtovanie poplatkov, ktoré študenti robia spoločne. 19. V Číne môžu študenti jesť vývar a ryžu vo svojich stoloch. 20. V Japonsku pracujú na školách iba muži. 21.Japonské školy nemajú jedálne.





Popular Posts