črtou kórejskej

Asi najzaujímavejšou črtou kórejskej čajovej tradície je, že v porovnaní s mnohými inými čajovými tradíciami plne existuje na malom množstve čaju. Posúďte sami. V súčasnosti Kórea vyrába viac ako tri tisíce ton čaju ročne - to je niekoľkokrát menej ako na Taiwane a desaťkrát menej ako napríklad v Turecku. Nemáme najnovšie údaje o spotrebe čaju v Kórei, ale sme presvedčení, že nepresahuje sto gramov na obyvateľa ročne. Je to viac ako desaťkrát menej ako v Rusku a desaťkrát menej ako v Anglicku alebo Írsku. V skutočnosti v Kórei pijú a vyrábajú veľmi málo čaju. A zatiaľ čo pijú veľa ďalších nápojov.




https://forum.workfusion.com/uploads/short-url/zN0bbcdNiL7Jtt4WWGhQ1r9S6v0.pdf



https://forum.workfusion.com/uploads/short-url/9Viku9BNTXoBs0xiUY7oBl0BVca.pdf
https://forum.workfusion.com/uploads/short-url/sA0wZo9glWTMAyUXoEolMkaDbDP.pdf



V prvom rade, samozrejme, káva a soju. Pokiaľ vieme, Kórea je na prvom mieste na svete v počte kaviarní na obyvateľa. A najpredávanejšia značka alkoholu na svete je jednou zo značiek, pod ktorými sa soju predáva - tradičný kórejský zemiak alebo obilný destilát zriedený vodou s rôznymi príchuťami.

Okrem toho v Kórei dobrovoľne a vo veľkom množstve pijú nápoje pripravené varením rastlinných materiálov. Ovocie, korene, obilniny, kvety, bylinky prichádzajú do hry - to všetko sa varí v čistej forme aj v zmesiach a podáva sa rôznymi spôsobmi, od rafinovaných tradičných až po moderné kokteily. V kórejskej kultúre je už dlho zakorenených veľa ovocných a koreňových čajov a koreňových čajov, majú svoje vlastné mená a v týchto názvoch je slovo „cha“ - napríklad insamcha, jedná sa o nápoj na báze ženšenu. Pomerne prehnané môžeme povedať, že slovo „čaj“ v Kórei častejšie znamená nápoj vyrobený z listov Camellia chinensis, ale z nejakého iného rastlinného materiálu.

Popular Posts